Dezerty,  Pečivo,  Recepty

Máslové skořicové sušenky

V bezlepkovému světě není receptu na dobré sušenky, na mlsání, nikdy dost.

Tyto sušenky jsou opravdu jednoduché a chuťově klasické. Ale pokud právě máte rádi máslovou chuť a skořici, určitě je vyzkoušejte.

Ingredience

100 g rýžové mouky Extrudo
50 g rýžové krupičky Extrudo
100 másla
1 žloutek
špetka soli
půl sáčku vanilkového pudinku
60 g cukru moučka (lze pak ještě dosladit dle chuti)
lžička skořice

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme vláčné těsto. Můžeme zabalit do fólie a nechat chvíli odležet v lednici. Na lehce pomoučeném vále vyválíme po částech těsto s trochu větší tloušťkou, aby se nám výsledné sušenky moc nerozpadaly a vykrajujeme libovolné tvary.

Pečeme na vystlaném plechu cca na 190 stupňů cca 10 min dle velikosti a tloušťky tvarů sušenek.

Dobrou chuť! 😃

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *