Recepty,  Rychlé večeře

Tvarohové knedlíky

Sezóna švestek se nám rozjíždí. My máme letos naši švestku kompletně osypanou. A postupně už švestičky dozrávají. Tento jednoduchý a rychlý recept na ovocné knedlíky s tvarohem tu tedy rozhodně nesmí chybět.
Recept mám od maminky mého manžela a to v lepkové verzi, ale riskla jsem to a předělala do bezlepkové. Použila jsem mix mouky Doves farm samokypřící a Jizerky. Samotná mouka Jizerka má pro mě zvláštní pachuť, proto jsem pro jistotu přidala Doves farm a výhoda je, že obsahuje už kypřící složku, takže knedlíky hezky „nakynuly“ a zvětšily se. S těstem se moc dobře pracuje. Nelepí a zároveň hezky drží u sebe. Tak pojďte na to!

Ingredience

100 g mouka Jizerka
140 g mouka Doves farm samokypřící (modrý ptáček na obale)
1 vejce
1 tvaroh (kostka 250 g)
3 lžíce oleje
trochu moučkového cukru na chuť (těsto po uvaření není tak mdlé, nemusíte pak už tolik cukrovat při servírování)
špetka soli

Na posypku: výborný je mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem, rozpuštěné máslo

Postup

Nejprve si připravte ovoce. Švetsky ideálně rozkrájet na poloviny. Na vál si nasypete obě mouky, udělejte malý důlek, do něj vyklepnete vajíčko, přidejte na kousky rozdrobený tvaroh, trochu cukru, soli a začnete míchat a hnětat. Postupně nezapomeňte přidat také olej. Vše hezky ručně zpracujte. Za chvíli je těsto vláčné a hezky drží pohromadě.
Poté si dejte vařit vodu v hrnci, malinko osolte.
Z těsta si tvořte rovnoměrné kuličky a z nich pak placičky, do kterých zabalte půlky švestek (nebo jiné ovoce, co máte rádi).
Z tohoto množství těsta jsem měla 12 knedlíků.
Hotové knedlíky dejte vařit do mírně osolené vroucí vody cca na 6 – 8 min, ideálně v polovině vaření otočit vařečkou a povařit knedlíky i z druhé strany.

Servírujeme s mletým mákem, cukrem a přepuštěným máslem.
Dobrou chuť! 🙂


Sdílet

4 komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *