Buchty a koláče,  Recepty

Tvarohový strouhaný koláč

Recept na tento koláč jsem objevila v jenom televizním pořadu a zase jsem ho jen trochu upravila do bezlepkové varianty.
Na víkendové pečení ke káviččce je ideální.
Tento koláč nemusíte mít s přidaným kompotovaným ovocem, ale já to tedy doporučuji, dodá těstu vláčnost a navíc moc dobrou chuť :-).
Tak pojďte na to!

Ingredience

400 g bílé chlebové mouky Freee (Doves farm)
250 g tuku na pečení
100 g cukru moučky
1 prášek do pečiva
30 g kakaa
1 žloutek

Tvarohová náplň

1 kg měkkého tvarohu
250 g cukru moučky
5 vajec
2 lžíce bramborového škrobu
1 broskový kompot

Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které so rozdělíme na dvě poloviny. Zabalíme a vložíme asi na hodinku do mrazáku. Mezitím si z bílků ušleháme tuhý sníh. Dále vyšleháme žloutky s cukrem a škrobem. Postupně přimícháme tvaroh. Nakonec jemně vmícháme ušlehaný sníh.
Polovinu těsta nastrouháme na plech, který si vyložíme pečicím papírem. Navrstvíme náplň z tvarohu, na kterou pokládáme nakrájené kompotované broskve.
Poté nastrouháme druhou polovinu těsta.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 180 °C cca 30 – 40 minut. Koláč krájíme vychladlý.

Dobrou chuť! 🙂

Sdílet

2 komentáře

Napsat komentář: Martina Wanková Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *