Polévky,  Recepty

Cuketová polévka s pohankovými knedlíčky

Tato krémová vymazlená polévka je za mě TOP protože – za prvé je moc dobrá, za druhé moc zdravá a za třetí je rychlá. A jako maminka dvou čiperek přesně taková jídla miluju a vyloženě vyhledávám!

Ingredience

✓ 1 středně velkou cuketu
✓ 1 střední cibuli
✓ 1 – 2 menší mrkve
✓ 2 – 3 brambory
✓ pár kousků domácího hokaida – já měla ještě zbytek v mrazáku, nemusíte, ale hodí se to také
✓ sůl, pepř, bazalka a petrželka na dochucení
Na knedlíčky:
✓ pohanková krupice
✓ 1 – 2 vejce
✓ máslo
✓ sůl, olej na smažení 

Postup

Cuketu si omyjeme a nakrajíme i včetně slupky na kostky, mezitím ci trochu osmažíme na másle nakrájenou cibulku na jemno. Přihodíme nakrájenou cuketu a lehce orestujeme. Pak přihodíme oloupané a nakrájené brambory, mrkev a kostky hokaida. Vše promícháme a zalejeme zeleninovým vývarem (pokud nemáte tak vodou), a můžeme přihodit kousek zeleninového bujónu. Osolíme a vaříme do měkka.Vodu/vývar nalejeme tak lehce nad okraj zeleniny v hrnci. Abysme ji pak neměli moc řidkou. Mezitím si uděláme na panvičce pohankové knedlíčky. Na másle opražíme pohankovou krupici a poté do ní dáme jedno až dvě vejce osolíme a rychle mícháme. Vytvoří se knedlíčky. Odstavíme od plotny.Když je zelenina změklá, umixujeme vše ručním mixérem a můžeme dochutit, jestli je potřeba. Přihodíme i drcenou bazalku a hotové knedlíčky. Poté už jen stačí polévku zjemnit trochou kvalitní smetany. A je to. Dobrou chuť! 

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *