Linecká srdíčka
U nás vždy naprostá klasika a dobrota, která mezi vánočním cukrovím nesmí chybět. Linecké cukroví patří mezi moje nejblíbenější. Plním vždy domácí rybízovou marmeládou nebo pokud mám chuť tak ještě vylepším pudinkovým krémem a pocákám ciky cak čokoládou, mňam! 🙂
Tento recept je náš rodinný mám ho od maminky. Ta ho získala zase od jedné známé paní vyhlášené cukrářky, pekařky. I do tohoto receptu, možná překvapivě, patří trochu mletých ořechů, které dodají moc dobrou chuť a vůni. 🙂
Mouku jsem použila bílou chlebovou Doves farm (viz foto níže) a chuť naprosto výborná, žádný rozdíl od lepkové verze. Navíc se cukroví nijak zvlášť nerozpadá a nedrobí.
Tak pojďte na to!
Ingredience
420 g mouky Doves farm bílé chlebové (viz foto níže)
150 g cukru moučka
250 g tuku (Hera nebo máslo)
2 žloutky
20 – 30 g mletých vlašských ořechů
Postup
Do mísy si navažíme mouku, cukr, rozkrájíme změklý tuk, přidáme žloutky a mleté ořechy a ručně nebo v robotu zpracujeme těsto. Ideálně necháme odležet několik hodin v lednici nebo v chladné místnosti zabalené v potravinové fólii.
Těsto si rozdělíme na několik částí a poté na vále postupně rozválíme těsto na placku a vykrajujeme srdíčka. Cukroví pečeme ve vyhřáté troubě cca na 180 stupňů asi 15 min do zlatova. Poté necháme chvíli vychladnout a ukládáme např. do uzavíratelné dózy vystlané papírovými ubrousky a ukládáme do chladu, kde necháme cukroví odležet několik dní, než budeme zdobit.
Po odležení zdobíme cukroví – mažeme jemně ideálně domácí rybízovou marmeládou a slepujeme dohromady.
Dobrou chuť! 🙂