Hrnkový knedlík
Inspiraci na tento recept jsem získala v jednom televizním pořadu. Hrnkové knedlíky jsou zajímavou alternativou ke klasickým kynutým. Jsou určitě i o něco snažší na přípravu a zároveň při jejich přípravě můžete zužitkovat zbytky pečiva, které doma najdete.
Velkou výhodou je, že nemusíte vůbec řešit droždí, kvasnice, protože v receptu je použita samokypřící směs od Freee – Doves farm, která kypřidlo už obsahuje.
Tak pojdťe na to!
Ingredience
3 – 4 vejce
250 ml mléka
250 g bezlepkové mouky samokyprící Freee – Doves farm
80 g bezlepkového pečiva/housky/veky
sůl
másla na vymazání hrnků
Postup
Nejrpve si připravíme větší hrnky, které je potřeba důkladně vymazat máslem. Dále je potřeba si vybrat takový hrnec, aby se Vám tam hrnky vešly.
Z vajec nejprve ušleháme z bílků tuhý sníh. Žloutky společně s moukou, mlékem a solí smícháme do řidšího těsta., poté vmícháme i na jemno pokrájené pečivo. Nakonec pomalu vmícháme tuhý sníh.
Směs naplníme do hrnků asi z z jejich 2/3. A je dobré zakrýt vrch alobalem.
Všechny hrnky dáme do vroucí vody a vaříme lehce asi 30 min. Pro jistotu poté píchneme do těsta špejlí a zjistíme zda jsou knedlíky uvařené.
Poté opatrně hrnky vytáhneme a okraje knedlíků projedeme příborovým nožem a opatrně vyklopíme.
Krájíme a servírujeme. Dobrou chuť! 🙂