Recepty

Hrnkový knedlík

Inspiraci na tento recept jsem získala v jednom televizním pořadu. Hrnkové knedlíky jsou zajímavou alternativou ke klasickým kynutým. Jsou určitě i o něco snažší na přípravu a zároveň při jejich přípravě můžete zužitkovat zbytky pečiva, které doma najdete.

Velkou výhodou je, že nemusíte vůbec řešit droždí, kvasnice, protože v receptu je použita samokypřící směs od Freee – Doves farm, která kypřidlo už obsahuje.

Tak pojdťe na to!

Ingredience

3 – 4 vejce
250 ml mléka
250 g bezlepkové mouky samokyprící Freee – Doves farm
80 g bezlepkového pečiva/housky/veky
sůl
másla na vymazání hrnků

Plnění hrnků těstem z jejich 2/3

Postup

Nejrpve si připravíme větší hrnky, které je potřeba důkladně vymazat máslem. Dále je potřeba si vybrat takový hrnec, aby se Vám tam hrnky vešly.
Z vajec nejprve ušleháme z bílků tuhý sníh. Žloutky společně s moukou, mlékem a solí smícháme do řidšího těsta., poté vmícháme i na jemno pokrájené pečivo. Nakonec pomalu vmícháme tuhý sníh.

Směs naplníme do hrnků asi z z jejich 2/3. A je dobré zakrýt vrch alobalem.
Všechny hrnky dáme do vroucí vody a vaříme lehce asi 30 min. Pro jistotu poté píchneme do těsta špejlí a zjistíme zda jsou knedlíky uvařené.

Poté opatrně hrnky vytáhneme a okraje knedlíků projedeme příborovým nožem a opatrně vyklopíme.

Krájíme a servírujeme. Dobrou chuť! 🙂


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *