Recepty,  Rychlé večeře

Bezlepkové langoše

Langoše jsem neměla už hodně dlouho. Narazila jsem na recept od blogerky Celiaxmoni, která na ně sdílela svůj recept. Když jsem viděla jak krásně vypadají, řekla jsem si, ze to také zkusím. S těstem se dobře pracovalo, dělala jsem menší placky. Hned bylo snězeno. Zkuste je taky!

Ingredience

✓ 450 bezlepkové mouky, (já použila Schar mix B)
✓ Špetka soli
✓ Tři čtvrtě kostky droždí
✓ 200 – 250 mléka
✓ Lžička cukru
✓ Olej na smažení
K servírování – kečup, sýr, česnek, sladká verze pro děti – marmeláda, skořicový cukr

Postup

Nejdříve přidáme do mouky sůl pak si v ní uděláme dostatečně velký důlek pro kvásek – rozdrobíme droždí, zalijeme teplým, ne horkým, mlékem cca 150 ml a přidáme lžičku cukru. Necháme vzejít kvásek a cca po 15 min robotem nebo ručně vařečkou zaděláváme těsto. Při zadělávání postupně lijeme do těsta zbytek vlažného mléka. Po zpracování necháme kynout cca hodinu. Poté tvarujeme kuličky (cca velikosti dlaně) a z nich placky a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Dobrou chuť!

Sdílet

2 komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *