O mně

Krátké představení mého blogu 🙂

Jmenuji se Veronika a vítám vás na svém blogu. Jsem maminka dvou holčiček a po narození první dcerky mě lékaři zjistili celiakii. Bylo to pro mě docela nemilé překvapení. Nikdy jsem žádnou nemocí netrpěla, kromě alergie na prach v dětství. Toto byla rána. Byla jsem milovnice sladkého pečiva hlavně na snídani, či k odpolední kávě. No a tak začal koloběh hledání vhodných receptů, inspirace na bezlepková jídla a hlavně pečení, což mě moc chybělo. Díky podpoře rodiny hlavně mojí maminky jsem objevila výbornou kuchařku od paní Zdeny Mazúrové a postupně jsem také začala zjišťovat jaké produkty nabízejí obchodní řetězce, co nabízí trh, co se kde dá koupit, apod. Paní doktorka v gastroenterologické poradně mě také poradila fajn FCB stránku „Bezlepkové recepty“ v níž jsem doteď členem a jsem moc vděčná paní Lence Jurečkové za sdílení receptů na bezlepkový chleba a rohlíky nebo kynuté buchty. To byla úleva, když jsem ochutnala poprvé pečivo, které chutnalo skoro tak jako klasický chleba :-). Proto vím, jak jsou začátky těžké a také vím, že sama potřebuji denodenně dávku inspirace co vařit, péct a objevovat další recepty. Proto jsem založila tento blog a doufám, že i Vám přijde někdy vhod můj recept, či inspirace co si uvařit k obědu, či upéct k odpolední kávě :-).


Co zde všechno najdete?…

Na tomto blogu budu pravidelně přidávat recepty a další inspiraci na bezlepkové pečení a vaření. Jak já říkám toho není nikdy dost. Sama stále objevuji nové recepty a další isnpiraci vyhledávám, proto věřím, že Vám i můj blog přijde vhod. Přidávám recepty svoje, ale samozřejmě i od jiných, u receptu bude vždy uvedeno.
Veškeré aktuální informace také najdete na mém Facebooku a Instagramu, kde vystupuji jako celiac_veru.


Nejsem „světová“ kuchařka, ale :-)…

Nejsem žádná „světová“ kuchařka :-), ale maminka dvou čiperek a tak mě moje dieta někdy dosti zdržuje, protože co si budeme, my celiaci musíme trávit mnohem více času v kuchyni. Ale řekla jsem si, že z toho musím udělat pozitivum, takže se starší dcerkou často pečeme spolu a pak mě samozřejmě těší, že ostatním moje výtvory chutnají, ba dokonce nepoznají, že jsou jakkoliv upravené a že jsou bez lepku. Snažím se využívat i přirozeně bezlepkové potraviny, ale né vždy se mě osvědčily například jednodruhové mouky. Často se mě stávalo, že těsto nebylo to pravé, jídlo se rozpadalo, nedrželo pohromadě. U pečení tak více dávám přednost univerzálním bezlepkovým směsím např. Schar nebo Doves farm. Vše máte vždy u receptu uvedeno. A protože jsem maminka, tak moje recepty budou vždy co nejjednodušší a hlavně rychlé :-). Ať Vám chutná!

Sdílet