Recepty

Jablečno – skořicová buchta na plech

Krásné babí léto a k tomu zářijová jablíčka, který má snad skoro každý na zahradě přímo vybízí k tomu, abychom si něco zase společně upekli.
Tento koláč/buchta je recept od maminky mého manžela, je moc dobrý a já ho pro Vás dnes sepsala :-).

Ingredience

40 dkg bílé chlebové mouky Doves farm – FREEE
20 dkg cukru moučka
20 dkg másla
2 – 3 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr

Náplň:
cca 1 kg nastrouhaných jablek
mletá skořice, nebo kdo máte rádi přímo jeden sáček skořicového cukru
smetana ke šlehání

Postup

Suroviny zpracujeme v těsto, ručně nebo v robotu. Máslo doporučuji mít trochu změklé, a do těsta pokrájené na menší kousky. Bude se lépe zpracovávat.
Pak si nastrouháme jablka, která budou tvořit minimálně 2 cm vrstvu.
Těsto namačkáme do vymazaného a vysypaného plechu (volte menší) nebo do dortové formy s vyšším okrajem.
Těsto namačkáme i na stěny formy klidně půl až 1 cm nahoru. Poklademe jablka v hojné vrstvě a posypeme cukrem smíchaným s mletou skořicí.
Dáme péct na 190 stupňů cca 40 min, do zlatova. Poté ještě teplé polijeme smetanou.

Dobrou chuť! 

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *