Dezerty,  Recepty

Lehký narozeninový dortík

Lehký a jednoduchý NAROZENINOVÝ DORTÍK 😍 👍 Opravdu jednoduchý, ale přitom velmi efektní dort pro každou slavnostnější příležitost. Na chuti není poznat, že je bezlepkový. Vždy se po něm hned zapráší. 

Ingredience

na klasickou dortovou formu:
PIŠKOT:
– 5 žloutků
– 5 lžic cukru moučka
– 5 lžic samokypřící směsi od Doves farm Freee + půl prášku do pečiva bez lepku 
– olej
– citronová šťáva
KRÉM:
– 3 mascarpone
– 2 – 3 zakysané smetany
– moučkový cukr
– citronová šťáva

Postup

Do robotové mísy dáme 5 žloutků a 5 lžic cukru moučka  a mixujeme do pěny. Po té zakápneme trochou oleje a citronové šťávy a přidáme 5 lžic samokypřící směsi s kypřícím práškem a mixujeme. Ze zbylých bílků si uděláme tuhý sníh, který pomalu nakonec vlijeme a zapracujeme do těsta. Nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme cca 15 – 20 min na 170 stupňů. Takto jsem si upekla piškoty dva. 
Mezititím co piškoty chladnou si můžete připravit lehký krém. Smícháte mascarpone se smetanou a dochutíte dle potřeby cukrem a citrónovou šťávou. Potřeme piškot a dáme druhý piškot a zase potřeme krémem. Lze potřít krémem i celý okraj dortu, aby se dal dále zdobit. A na vrch dortu dáme ovoce jaké chceme :-). Za mě je nejlepší lesní směs a jahody samozřejmě. Dobrou chuť!

TIP.: mezi jednotlivé piškoty namažeme trochu rybízové marmelády. Po okraji dortu můžeme nasypat opražené mandlové lupínky. Dort pak vypadá moc dobře.

Sdílet

2 komentáře

    • celiac_veru

      Dobrý den Zuzano, nene to je myšleno tak, že si upeču jeden piškot dle receptu a potom znovu další zase stejně, abych měla pak výsledný dortík dvoupatrový, je to tak srozumitelné? Dám jeden piškot natřu krémem a na to druhý piškot a zase nátřu krémem. Děkuji, Veru

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *