Pizza chlebík s cuketou a mozzarellou
Pokud Vás někdy honí mlsná na slané, nebo hledáte něco co byste si mohli zakousnout třeba i ke sleničce vína, tento pizza chlebík je skvělá volba! Inspirací na recept mě byl recept od blogerky Celiaxmoni, jen jsem ho dle aktuálních zásob, co jsem doma měla, trochu upravila. Ale je to jednoduché a rychlé. Tak pojďte na to!
Ingredience
3/4 hrnku UNI bezlepkové mouky (já použila Schar mix B) nebo mandlové mouky
1 a 1/2 hrnku strouhané mozzarelly (já neměla tolik mozzarelly, tak jsem dala 3/4 hrnku mozzarelly a zbytek doplnila mascarpone)
1 vejce
trochu soli
mozzarella/oblíbený sýr na posypání, oregano, bazalka a olivový olej 1 – 2 PL
Postup
Na vále si smícháme strouhanou mozzarellu, mascarpone a mouku. Přidáme vejce a sůl a promícháme a zpracujeme to těsta. Z těsta vytvoříme ovál/libovolný jiný tvar (můžeme už zpracovat na pečícím papíře), a pak jen přendáme na plech.
(Chléb by měl byt vysoký cca 0,5 cm a je lepší mu udělat mírně vyšší okraje, aby nám nepřetekla náplň.)
V další misce smícháme mozzarellu , olivový olej, sůl a pepř. Rozprostřeme na těsto.
Dále si nakrajíme tenké plátky cukety a poklademe na těsto. A na to posypeme oregano, tymián nebo bazalku.
Potom pečeme ve vyhřáté troubě cca na 200 % , cca 10 – 12 min nebo do té doby než nám zezlátně kůrka těsta.
Dobrou chuť! 🙂