Snídaňové „tiramisu“
Nevíte co pořád vymýšlet na snídani nebo svačinu? Vymýšlíte svačinku svým dětem? Tato zajímavě upravená ovesná kaše může být dalším dobrou a zdravou snídaní!
Recept jsem viděla u paní Evi z blogu „Moje barevná kuchyně“ líbí se mě, že má i dost receptu bezlepku. A tento jsem jednoduše upravila do bezlepkové varianty a tak se s Vámi o něj podělím.
Ingredience
Na kaši (uvedené množství je na 3 skleničky o objemu cca 300 ml)
80 g jemných bezlepkových ovesných vloček
cca 300 ml mléka / vody (pro ty z Vás co nemohou laktózu)
skořice podle chuti
1 malá kvalitní káva/espresso (budeme dávat větší množství do kaše a pak i trochu do „krému“) pokud budete dělat verzi pro děti, ideálně bezkofeionová káva
1 ideálně změklý banán
1 ČL mandlového másla / já použila normální
Na krém:
400 g řeckého jogurtu
20 g syrovátkového proteinu, vanilková příchuť (není nutné dávat)
1 ČL mandlového másla / já použila normální
3 PL kávy/espressa
Na ozdobení: kakao, skořice, mleté mandle nebo ořechy
Postup
Připravíme si nejdříve kvalitní espresso. Dále dáme ovesné vločky na pánev a krátce opražíme a potom přidáme mléko/vodu, aby vločky byly hezky pokryté a mícháme/vaříme dokud nám směs nezhoustne a vločky tak nezměknou, také posypeme trochou skořice. Do uvařené kaše nalijeme pár PL kávy a rozmačkáme, pořádně promícháme změklý banán, který krásně kaši dosladí.
V míse si připravíme krém. Navažíme si jogurt přidáme další ingredience a řádně promícháme.
Do skleniček ideálně s víčkem, abychom mohli dát pak do lednice, vrstvíme nejprve kaši pak krém a pak zase kaši a krém. Na vrch posypeme kakaem, skořicí, co máte rádi. Zavíčkujeme a dáme do lednice, aby se směs krásně proležela, ideálně přes noc. V lednici „tiramisu“ vydrží i 3 dny.
Dobrou chuť! 🙂