Dezerty,  Recepty

Datlové RAW tyčinky

Inspiraci na tyto velmi chutné samozřejmě přirozeně bezlepkové tyčinky, jsem měla už dříve při sledování food blogerky MaruskyVeg. A teď po doplnění zásob sušeného ovoce, semínek a mletých mandlí z Oříškově.cz nastal konečně čas tyto nepečené, RAW tyčinky vyzkoušet. V podstatě vždy potřebujete jen tři ingredience, které můžete dle chuti různě kombinovat. Hlavní ingrediencí zůstávají vždy datle. A pak kombinujeme další dvě ingredience.

Co dalšího potřebujete je výkonný mixér, který nakrájené datle rozmixuje a spolu s dalšími ingrediencemi vytvoří strukturu „pasty“.

Příprava tyčinek je pak velmi rychlá a v podstatě jednoduchá.
A navíc cena tyčinek je mnohonásobně menší než když si podobné koupíte někde v obchodě :-).

Pokud tedy hledáte změnu a chcete zdravé mlsání nebo dobrou svačinku i pro děti bez přidaného cukru a dalších umělých přísad, tyto tyčinky jsou ta správná volba! 😀

Ingredience

1 hrnek datlí (já si je trochu pokrájela na menší kousky a pozor, než je budete mixovat, zkontrolujte, zda v nich není nějaká pecka!)
Varianta 1 (světlejší): přidáme další dvě ingredience:
1/2 hrnku sezamu
1/2 hrnku kokosu

Varianta 2 (tmavší): přidáme k datlím další dvě ingredience:
1/2 hrnku sušených švestek (nebo meruněk)
1/2 hrnku mletých mandlí

Postup

Nejprve vložíme do mixéru sezam a kokos a postupně přidáváme pokrájené datle, a mixujeme do té doby než se nám mixér jakoby zastaví – vytvoří se „díra“ a to znamená, že se suroviny lepí na stěny mixéru a je možno směs vytáhnout a rukama propracovat a vytvoří se takové lepivé „těsto“. Válečkem nebo mokrýma rukama můžeme vytvořit placičku cca půl cm tlustou a nakrájet si libovolné tvary. Pak je dobré nechat tyčinky trochu odpočnout v ledničce a můžete mlsat :-).

U druhé varianty je postup podobný. Nejprve trochu umixujeme pokrájené sušené švestky s mletými mandlemi a poté jsem přidala postupně pokrájené datle.
Pak je to zase stejné jako u první varianty.
Zdravá svačinka je na světě! 🙂

Tak dobrou chuť!


P

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *