Recepty,  Rychlé večeře

Těstoviny se slaninou, čerstvým sýrem a mědvědím česnekem

Hodně dlouho mi trvalo objevit opravdu chutné bezlepkové testoviny, které se hned nerozvaří. Až jsem narazila na nabídku jedné paní, co vozí těstoviny přímo z Itálie a ta italská kvalita je opravdu znát. Těstoviny se nerozvařily, neslepily a jsou tak hezky akorát „na skus“.
(Pokud byVás tyto produkty zajímali více, mrkněte přímo na prodejní facebook skupinku – U Italiana Louny) .
A tak i sem na blog můžu konečně přidat nějakou inspiraci, jak si těstoviny připravit. Já použila bugatiny – což jsou vlastně takové o trochu silnější špagety.
A vzhledem k tomu, že rajčatové omáčky dělám pořád, chtěla jsem změnu. Kombinace slaninky a čestvého sýra je opravdu moc dobrá. Je to lehké a jednoduché a hlavně rychlé! 🙂
Tak pojďte na to!

Ingredience

bezlepkové těstoviny (já měla 250 g)
200 g slaniny nakrájené na kostičky
cca 3 – 4 Pl zakysané smetany
200 g čerstvého sýra
2 lžíce rozmixovaného medvědího česneku (pokud máte třeba naložený v oleji) nebo alespoň sušeného
2 jarní cibulky
sůl
pepř

Postup

Do hrnce dáme vařit dostatek osolené vody s kapkou olivového oleje. Ve vroucí vodě pak vaříme těstoviny dle návodu. Poté scedíme a propláchneme.
Na pánvi opečeme na malé kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku i s natí. Rozdrobíme čerstvý sýr. Jako alternativu lze použít třeba i balkánský sýr nebo můžeme nakombinovat. Zředíme zakysanou smetanou. Nakonec vmícháme ideálně rozmixovaný medvědí česnek s olejem nebo alespoň přidáme sušený. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Nakonec přidáme uvařené těstoviny k omáčce a pořádně smícháme, nejlépe vše v hluboké pánvi.
Dobrou chuť! 🙂

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *