Kakaové tvarohové řezy
Jsem moc ráda, že i tuto klasiku, kterou si pamatuju s dětství, si můžu dopřát i v bezlepkové variantě. Hutná chuť kakaového piškotu s tvarohovo – máslovým krémem s jemně nakyslou chutí pomerančové želatiny, to je prostě paráda! Použila jsem zase mouku Doves farm – Freee s modrým ptáčkem na obale. Nemusíte pak už přidávat kypřící přášek. Hotové řezy podáváme jedině s kávou nebo kakaem :-).
Ingredience
Piškot
3 vejce
1 sklenice vlažné vody
1 sklenice cukru
1 sklenice oleje
2 skl. mouky samokypřící Doves farm – Freee (modrý ptáček na obale)
2 – 3 lžíce holandského kakaa
Krém
2 plnotučné tvarohy
1 celé změklé máslo 250 g
180 g cukru moučka
Želatina
3/4 l nejlépe pomerančového džusu (pro hezkou barvu)
1 vanilkový pudink v prášku bez lepku
vanilkový cukr k dochucení
Postup
V robotové míse si nejdříve utřeme vejce a cukr, pak pomalu vmícháme olej, necháme chvíli robota pracovat a když je olej zapracovaný do pěny, pomalu přidáme mouku a dle potřeby vlažnou vodu. Těsto pořádně promícháme. Potom přidáme 2 – 3 lžíce holandského kakaa a pořádně micháme. Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme těsto na piškot a pečeme cca na 170 – 190 stupňů cca 25 min dle Vaší trouby. Hotový piškot zkontrolujeme špejlí.
Mezitím si připravíme krém ze změklého másla, tvarohů a cukru. Tvarohy s máslem pořádně umícháme do jemného krému – pokud by to nešlo ručně, klidně použijte ruční mixér.
Až je piškot upečený a trochu vychladlý namažeme na něho krém. A hned začneme chystat vrchní vrstvu dezertu. Dle návodu si připravíme v džusu vanilkový pudink, akorát trochu přidáme – celkem uvaříme 3/4 litru džusu (ne pouze 1/2 litru tekutiny jak je tomu v návodu u pudink. prášku) a když hmota zhoustne nalijeme ji ještě teplou na krém. Ideálně dáme do chladničky na alespoň 4 hodiny ideálně však na 24 hodin. Dezert je pak mnohem chutnější, protože piškot nasákne tekutinu z tvarohů v krému a je o to vláčnější.
Tak si nechte chutnat! 🙂