Tvarohový strouhaný koláč
Recept na tento koláč jsem objevila v jenom televizním pořadu a zase jsem ho jen trochu upravila do bezlepkové varianty.
Na víkendové pečení ke káviččce je ideální.
Tento koláč nemusíte mít s přidaným kompotovaným ovocem, ale já to tedy doporučuji, dodá těstu vláčnost a navíc moc dobrou chuť :-).
Tak pojďte na to!
Ingredience
400 g bílé chlebové mouky Freee (Doves farm)
250 g tuku na pečení
100 g cukru moučky
1 prášek do pečiva
30 g kakaa
1 žloutek
Tvarohová náplň
1 kg měkkého tvarohu
250 g cukru moučky
5 vajec
2 lžíce bramborového škrobu
1 broskový kompot
Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které so rozdělíme na dvě poloviny. Zabalíme a vložíme asi na hodinku do mrazáku. Mezitím si z bílků ušleháme tuhý sníh. Dále vyšleháme žloutky s cukrem a škrobem. Postupně přimícháme tvaroh. Nakonec jemně vmícháme ušlehaný sníh.
Polovinu těsta nastrouháme na plech, který si vyložíme pečicím papírem. Navrstvíme náplň z tvarohu, na kterou pokládáme nakrájené kompotované broskve.
Poté nastrouháme druhou polovinu těsta.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 180 °C cca 30 – 40 minut. Koláč krájíme vychladlý.
Dobrou chuť! 🙂
2 komentáře
Martina Wanková
Děkuji za výborné bezlepkové recepty už se těším na strouhaný koláč a vánoční cukroví 🙂
celiac_veru
Já Vám moc děkuji! 😉