Rybízový koláč s drobenkou
Rybíz je moje oblíbené sezónní ovoce! Má hezky kyselou chuť a se sladkým piškotem je to kombinace úžasná. Tento rychlo koláč je zase efektní, dobrý a hoodně jednoduchý. Tak šup na něj!
Ingredience
PIŠKOT:
– 5 žloutků (z bílků bude sníh)
– 5 lžic cukru moučka
– 5 lžic mouka Schar Mix B + půl prášku do pečiva bez lepku
– olej
– citronová šťáva
DROBENKA:
Já používám buď Jizerku nebo dá se i rýžová mouka, změklé máslo a cukr moučka – vše dle potřeby.
cca odhadem 90 g jizerky
110 g másla
90 g cukru
Postup
Nejdříve ušleháme pěnu ze žloutků a cukru, poté kápneme trochu oleje a pak dosypeme mouku s kypřícím práškem a nakonec pomalinku vmícháváme sníh z bílků. Ozdobíme ovocem, nasypeme drobenku a pečeme asi na 170 stupňů do 20 min. Vyzkoušíme špejlí zda je těsto již hotové. Vždy přizpůsobte pečení Vaší troubě. Piškot by měl být do růžova a drobenka taktéž.
Dobrou chuť!!! 🙂