Dezerty,  Recepty

Piškotový dezert ala Tiramisu

Recept na tento piškotový dezert je velmi jednoduchý a navíc potěším všechny ty, kdo mají kromě bezlepkové diety také problémy s vejci.
Klasické italské tiramisu obsahuje vejce, v tomto receptu žádné nenajdete :-).

Základem jsou dobré bezlepkové piškoty. Je možnost si je upéct domácí, ale přiznávám se bez mučení, že toto nikdy moc nestíhám. Mám ale radost, že jsem objevila moc dobré cukrářské piškoty od značky Schaer. Jsou pevné a hned se tam nerozmočí jako klasické jiné bezlepkové piškoty.
Na tento dezert se tak moc hodí.
Poslední praktická věc, tento dezert je dobré dělat v míse/dortové formě s vyšším okrajem. Dezert je poměrně vysoký – záleží jak velkou mísu nebo formu zvolíte. Já vždy tento dezert dělám v dortové formě o průměru cca 23 cm, ale můžete i v menší formě, dezert bude pak zase o něco vyšší.

Tak pojďte na to!

Ingredience

1 balíček cukrářských piškotů zn. Schaer (stačí na dortovou formu o prúměru cca 23 cm)
1 větší hrnek espressa/kvalitní instatní kávy

Krém:
2 kelímky pozamazánkového másla bez příchutě (zn. Choceňský)
2 kelímky smetany ke šlehání
1 vanička tvarohu
250 g cukru moučka
1 lžíce rumu

Kvalitní kakao na posypání

bezlepkové cukrářské piškoty

Postup

Nejrpve si uvaříme kávu a necháme vychladnout. Poté si smícháme v robotu nebo mixérem smetanu ke šlehání do tuha a k ní přidáme pomazánkové máslo, tvaroh a cukr. Vše řádně umixujeme do jemného krému.
Poté si připravíme dortovou formu, kterou je dobré vymazat máslem nebo tukem na vaření a můžeme začít pokládat piškoty jemně omočené z obou stran ve vychladlé kávě. Na první spodní vrstvu piškotů, navsrtvíme krém a znovu poklademe vrstvu piškotů namočených v kávě. A na ně zase navrstvíme krém. Nakonec řádně posypeme kvalitním kakaem a celý dezert dáme do lednice ideálně na několik hodin.
Poté už můžeme krájet a podávat s kávou :-).

Dobrou chuť!

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *