Buchty a koláče,  Dezerty,  Recepty

Velikonoční beránek

Do třetice naší velikonoční série receptů patří určitě také beránek.
Musím se Vám přiznat, že my jsem ho doma nikdy moc nepekli. Nevím proč, ale spíše se u nás ujal vždy mazanec.
Proto byl tento rok pro mě v pečení beránka premiéra. Dala jsem dohromady několik receptů a vybrala si z každého něco do výsledného receptu, který pro Vás mám. Na receptu není nic zvláštního, myslím, že je opravdu jednoduchý, navíc je hrníčkový, nepotřebujete váhu. Určitě i dětem udělá beránek radost, aspoň u nás to tak platí! 🙂
Na pečení beránka jsem použila zase moji velmi oblíbenou mouku na piškotová těsta – Doves farm (Freee) symokypřící směs – modrý ptáček na obale.

Tak pojďme na to!

Ingredience

0.5 hrnku oleje
1 špetka soli
2 vejce
1 – 2 lžíce rumu (nemusí být)
1 hrnek mléka
1 hrnek cukru krupice a vanilkový cukr (1 balíček)
trochu citrónové kúry
2.5 hrnku samokypřící mouky Doves farm (Freee) – modrý ptáček na obale

Postup

Nejprve ušlecháme vejce s cukrem a přilijeme postupně olej, umixujeme dohropady. Poté postupně přidáváme mouku s citrónovou kúrou a doléváme postupně mléko, vše řádně umixujeme.
Poté máme vláčné těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané formy beránka.
Vložíme do trouby předehřáté na cca 180 °C a pečeme asi 40 – 50 minut. Poté necháme formu s beránkem trochu vychladnout a poté opatrně vyklopíme.
Beránka je možné polít čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.
Jako oči můžeme napíchnout koření hřebíčku :-).

Dobrou chuť!


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *