Buchty a koláče

Tvarohová bábovka

Po delší době jsem dostala zase chuť na klasickou bábovku. Tak jsme se se starší dcerkou zabavily a společně jsme upekly tuhle dobrotu!
Pokud hledáte rychlý a jednoduchý recept na bábovku, která svoji chutí nezklame, jste tu správně!
Jedinou hlavní ingrediencí je překvapivě tvaroh, který ale dodá moc dobrou chuť a hutnost. Zároveň je ale tato bábovka jemná a nedrhne v krku :-).
Jak už víte, na litá těsta nedám dopustit na mouku samokypřící Doves farm. V tomto receptu tomu nebylo jinak. Tak pojďte na ni!

Ingredience

20 dkg másla (do těsta máslo rozpustíme)
25 dkg cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 vejce (bílky použijeme na sníh)
250 g kvalitního tvarohu
300 g samokypřící mouky Doves farm
8 – 10 lžic mléka
pokud máte rádi můžete přidat i rozinky

Postup

Nejprve si v robotové míse utřeme rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový cukr a 4 žloutky. Pak postupně přidáváme do žloutkové pěny tvaroh necháme zapracovat a pak přidáváme postupně mouku a mléko. Všechny ingredience řádně smícháme. Na závěr pomalu vmícháváme tuhý sníh, ze 4 bílků.
Pokud chceme mít bábovku mramorovou, můžeme do jedné třetiny těsta vmíchat 2 -3 lžíce kakaa.
Těsto, nejprve světlou část, pak kakaovou, vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme cca 45 min na 190 stupňů. Prosím, přizpůsobte dobu pečení Vaší troubě. Proti riziku připálení z vrchu je dobré bábovku přikrýt alobalem a špejlí alobal propíchat.
Po vyndání z trouby nechám bábovku malinko odrazit a jemně příborovým nožem objedu okraj bábovky a pak vyklopím. Můžete na vrchu pocukrovat.

Dobrou chuť!

Sdílet

3 komentáře

  • Dotaz

    Dobrý den, chci se zeptat. Bábovka se mi nádherně nafouklá, až jsem byla překvapená, ale pak spadla a po vytažení z trouby sjela úplně. Co může být špatně. Ale jinak mám c děkuji za recept! Určitě zkusím znova, byla i tak výborná!

    • celiac_veru

      Dobrý den, Veroniko, moc Vám děkuji za dotaz a omlouvám se za zpoždění s odpovědí! Nedokážu úplně říct, co je přesně příčina, ale možná zkusit pak nechat bábovku chvíli dojít na konci pečení v rozehřáté troubě otevřené (už vypnuté), aby jakoby postupně vychladla? Mě nijak extra nespadne, respektive nikdyy jsem si toho nějak zvlášť nevšimla. A hlavně, že Vám i tak chutnala! Hezký den, Veronika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *