Buchty a koláče,  Dezerty,  Recepty

Velikonoční linecké cukroví

Velikonoce se už blíží a já jsem si pro Vás připravila první receptík v letošní sérii velikonočních receptů.

I když letošní Velikonoce neproběhnou tak jak jsme zvyklí, přeju nám všem, abychom dokázali i přesto najít tu správnou Radost a Pokoj.

A malým prostředkem jak si radost udělat, a také už přivolat to JARO :-). je i toto veselé cukrovíčko, které můžete za použití potravinářského barviva obveselit a bavit bude určitě i nejen Vás, ale hlavně i děti! 🙂

Já jsem nikdy na Velikonoce cukroví nepekla, ale když jsem si plánovala velikonoční recepty, narazila jsem i na toto cukroví. Pomocí vykrájovátek se meze fantazii nekladou a na chuti jsou také moc dobré! 🙂

Ingredience

400 g mouky Nutrifree Mix Per Pasta Frolla (směs určená na cukroví a sušenky)
200 g změklého másla
140 g moučkového cukru
1 vejce
vanilkový cukr

rybízová nebo meruňková marmeláda na náplň
moučkový cukr na obalení / posypání
potravinářské barvivo na těsto (nemusí být)

Postup

Nejrpve si zapneme troubu na cca 200 stupňů, a na plech si připravím pečící papír.
Poté si na vále zpracuji těsto z mouky, másla, vejce a cukru. Lze ručně nebo i v robotu. Já jsem si těsto ještě obarvila tekutým potravinářským barvivem, než bylo úplně zpracované, část těsta jsem si oddělila, tu jsem obarvila červenou a zbytek těsta jsem obarvila žlutým barvivem.
Poté těsto dopracujeme i s barvivem a vznikne nám krásně hladké těsto. Na jemně pomoučený vál si postupně po částech vyvalujeme plát asi 3 mm vysoký a vykrajujeme libovolné velikonoční nebo jarní tvary pomocí formiček.
Pečeme do zlatova cca 10 – 15 min, záleží na velikosti tvarů, apod. Pak necháme cukroví na plechu vychladnout.
Když je cukroví vychladlé můžeme rovnou namazat marmeládou nebo dle libosti i krémem, co máte rádi. Na závěr můžeme obalit/pocukrovat v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.

Dobrou chuť! 🙂

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *